неділю, 19 травня 2013 р.

«Антифашистський фарс» регіоналів

Сьогодні в Києві пройшов так званий «Антифашистський марш» організований партією влади. Треба сказати, що такого політичного шоу не було вже дуже давно. Навіть «бізнес-повстання» і «моркв’яна революція» маріонеткової опозиції в порівнянні з ним виглядають якось дуже блякло і повсякденно.
Звичайно ж сьогоднішній захід не мав своєю метою щиру боротьбу з нацизмом. Це була всього лише чергова провокація, але вже з боку партії влади, тому що найчастіше провокації організовує «опозиція». Насправді «антифашистський марш» можна назвати грамотним політичним ходом, в якому мало не вся опозиція оголошується «фашистами», «нацистами», називайте як завгодно, головне очорнити політичного опонента, який набирає популярність. Другою метою було показати Партію Регіонів антифашистами і борцями за справедливість, що звичайно ж сприйнялося «на ура» недосвідченими обивателями. До того ж цей хід дасть значну підтримку партії в народі. По суті кажучи, сьогоднішній фарс являв собою боротьбу двох буржуазних популізмів. Жодна з партій представлених у Верховній Раді не проводить соціально орієнтовану політику і не вирішує нагальних проблем населення.
"Антифашистський марш" під егідою Партії регіонів рухався центром Києва по вулиці Мазепи. Попереду колони мітингувальників йшла молодь з банером "Європа без фашистів" і їхала машина з динаміками, з яких лунали військово-патріотичні пісні часів СРСР, зокрема, пісня "Ворогові не здається наш гордий" Варяг ". Не ясно, яким чином радянська патріотична музика має відношення до буржуазної партії експлуататорів-олігархів? Звичайно, вони знають, коли зручно згадати про радянське минуле, і використовувати в своїх корисливих цілях перемогу над нацистською Німеччиною, бідних ветеранів війни, необізнаних в тому що відбувається дітей тощо. Напрошується те ж питання, що і на 9 травня, чому ви помічаєте ветеранів тільки тоді коли вам це вигідно?
Організатори маршу примусово стягнули з усієї країни
велику кількість людей в Київ. За даними міліції на «марші» були присутні близько 40 000 чоловік. 90% учасників складали старі, діти та студенти. Студенти, як відомо найрухливіша і швидко збираючаяся масовка для будь-яких заходів, і цього разу вона збиралася за давно відпрацьованою схемою - за гроші. Дітей же у примусовому порядку організовано привозили на автобусах з усіх областей. Звичайно ж, заняття в школі та університеті - не головне, а головне - це підтримати наших улюблених олігархів, і продатися як останні повії, за ради того, щоб постояти з блакитним прапорцем і перекрівленним від сліпучого сонця виразом обличчя.
Хотілося б запитати владу, організовуючи зараз мітинг проти ВО Свобода, де ж ви були раніше? Якщо ви дійсно вважаєте цю партію «неофашистською», то чому дозволили їй брати участь у виборах, пройти до Верховної Ради і взагалі існувати? Може справа не в поглядах, а у фінансових інтересах, які останнім часом не збігаються? Чи це було замисленно з самого початку- виглядати білими і пухнастими на фоні "жахливих нацистів"?
Так чи інакше, що Партія Регіонів, що ВО Свобода, та й взагалі вся так звана опозиція - буржуазні партії, до них входять великі бізнесмени та їхні родини, які не звертають уваги на основні соціальні проблеми суспільства і його розшарування. Опозиція займається популізмом, і відволіканням від реальних проблем, а Партія Регіонів займається тільки своїми особистими справами, конкретно кажучи, користується становищем для поліпшення фінансового становища своїх партійців і розкраданням державного бюджету.
Сьогоднішній «антифашистський мітинг» не варто сприймати як щиру боротьбу проти нацизму. Якби у Партії Регіонів дійсно були такі цілі, і вони раптом стали перейматися за майбутнє країни і молоді, то не влаштовували б даремний мітинг з концертом для розваги публіки, а прийняли б відповідні закони, тим більше що Партія Регіонів становить більшість у парламенті.


Сергій Романовський