понеділок, 22 липня 2013 р.

Літературні читання до Дня народження Анатолія Лупиноса.


   21 липня об 11:00 під пам'ятником Шевченку у Донецьку НКФ провів літературні читання до Дня народження Анатолія Лупиноса.
  Анатолій Лупиніс народився у 1937 році в селищі Новоолександрівка Красноармійсього району на Донеччині. Зі студентських років він займається антирадянською (антиімперіалістичною, інтернаціоналістичною) пропагандою, і вже в 19 років отримує свій перший строк! 
   В кінці 80х Лупиніс разом із товаришами ініціює створення Української міжпартійної асамблеї, відомої сьогодні як УНА-УНСО, яку намагається наділити націонал-комуністичним змістом.
В таборах і під час революційної роботи дядя Толя (як його називали знайомі) пише вірші, наповнені бунтарством і болем за гнобленою батьківщиною. Саме такі вірші сьогодні зачитували в центрі Донецька українські нацкоми.
  До акції також долучились учасники Димитровського патріотичного руху. "Націоналісти завжди порозуміються між собою. Тим більше, що наша спільна ідеологія пішла саме від практики соціальних протистоянь українців з тими, хто їх експлуатував і знущався над ними." - прокоментував присутність ДПР на націонал-комуністичній акції димитровець Юрко Синичка.