неділю, 26 травня 2013 р.

Кілька тез про націонал-комунізм


Націонал-комунізм - це самобутній український напрямок комуністичної ідеології. Націонал-комунізм - це ідеологія, яка поєднує традиційні ліві ідеї і національні цінності - культуру, мову, історію та народний патріотизм. Націонал-комунізм це майбутня революція, черпаюча свою силу з української революційної традиції та духу героїзма українських революціонерів минулого.


Головною цінністю для націонал-комунізму є нація в особі всіх і кожного окремо. Нарівні з прагненням до соціалізму, націонал-комунізм включає в себе культурний і визвольний націоналізм. У багатьох сучасних лівих є жахлива не здатність до адекватного сприйняття слова «націоналізм». Їх догматизм заважає їм зрозуміти просте, що «націонал» - це не обов'язково вимір черепів, прославляння Гітлера, расизм, свастика, Коловрат, римські привітання та інші стереотипи, що засіли у свідомості обивателя, на тему фашизму. Також й у багатьох обивателів та націонал-революціонерів, існує стереотип про комунізм. Вони плутають комуністичну ідею з її жахливою, кривавою та викривленною спробою збудувати соціалізм в СРСР. Український націонал-комунізм відкидає цей негативний досвід, і не бере СРСР собі в приклад.

Націонал-комунізм веде до побудови справедливого суспільства тут і зараз національними руками, руками народу не тільки з матеріальними цінностями, а й глибокими духовними устремліннями, споконвічно властивими окремо взятому народові. Приставка «націонал» нікого не повинна бентежити, бо під цим розуміється не расово-етнічний поділ, але здоровий національний організм, що будує своє майбутнє своїми власними зусиллями. Націонал-комунізм виключно українське явище і до ідеології «чучхе» або націонал-більшовизму не має ніякого відношення по ряду серйозних ідеологічних відмінностей: український націонал-комунізм заперечує імперіалізм та імперський шовінізм, вождизм та сталінські методи управління державою та економікою.

Наш, український націоналізм - це в першу чергу прагнення побудувати соціалізм з опорою на власні сили народу, створити на соціалістичних засадах нову, сильну, відроджену українську націю героїв праці і видатних вчених, націю, не заражену отрутою культури споживання, думаючу націю вільних людей.

Націонал-комунізм - це вірність своєму народові, ідеалам честі і героїзму, готовність до самопожертви на благо його процвітання;
Націонал-комунізм проголошує однією з першочергових цілей згуртування нації в єдиний народний кулак трудящих, проти буржуазних елементів усередині суспільства;
Націонал-комунізм оголошує українську націю - нацією трудящих, а капіталістичну верхівку - експлуататорами свого ж народу, і зрадниками нації!

Сергій Романовський

Немає коментарів:

Дописати коментар