неділю, 9 червня 2013 р.

10 тез української революції.

1. У світлі ситуації, що склалася в Україні ми займаємо радикальну позицію. Уряд країни від місцевих органів влади, судів, органів МВС та прокуратури, Верховної Ради, Кабінету міністрів і поста глави держави, захоплен криміналом, загруз в корупції і є абсолютно реакційним по відношенню до трудового народу. Ми оголошуємо уряд злочинним і не здатним до демократичних реформ, чинному проти волі та інтересів трудящих. Уряд і чиновники, зрощені з великим капіталом проводять руйнівну економічну політику, спрямовану тільки на особисте збагачення за рахунок державного та місцевих бюджетів, переправляючи державні кошти в іноземні банки, тим самим обкрадаючи країну. Такий уряд має бути позбавлений влади, та має бути підданий справедливому народному суду.

2. Зважаючи на розкрадання державних коштів та непомірну експлуатацію трудящих, ми оголошуємо весь уряд, чиновництво і союзних з ними капіталістів - державними зрадниками, зрадниками всього трудового народу, і української нації зокрема. Ми оголошуємо українську націю - нацією трудящих!

3. Сучасний стан у вищих опозиційних політичних колах свідчить про повне ідеологічне та моральне розкладання, опортунізм і реформізм всіх «лівих» партій. Крім того ми оголошуємо буржуазними і реакційними всі партії, які мають або не мають місць у Верховній Раді.

4. Ми беремо курс на соціалістичну революцію "знизу" і встановлення влади рад робітничих депутатів. Ми відмовляємося від парламентаризму і різноманітності буржуазних антинародних партій і проголошуємо метою революції - створення Української Соціалістичної Республіки, заснованої на принципі прямої демократії.

5. Ми висуваємо справедливі соціально-економічні вимоги, які полягають в націоналізації всього великого капіталу, заводів, фабрик, землі і перехід усіх приватних банків під контроль національного банку України; скасування антинародного трудового кодексу та скасування результатів експлуататорської пенсійної реформи; передачу всіх підприємств у громадську власність, тобто під контроль трудових колективів.

6. Наступною необхідною вимогою ми висуваємо створення нової Конституції і прийняття нового Трудового кодексу. Нова держава, що грунтується на народній влади та соціальної справедливості, вимагає нового законодавства.

7. В ході революції та встановлення влади трудящих, Українська Соціалістична Республіка повинна відмовитись від зобов’язаннь по усім преступним економічним міжнародним договорам.

8. У ході революції має бути встановлений непохитний принцип верховенства української культури і мови в усіх сферах діяльності.

9. Таким чином ми проголошуємо українську революцію: антикапіталістичної, демократичної, соціальної та національною; українська революція повинна бути спрямована на консолідацію сил усього трудового народу і єднання української нації у боротьбі проти іноземного та національного капіталу; українська революція є одночасно національно-визвольною і через реалізацію принципу експорту революції - інтернаціональною; українська революція проголошує рівність участі всіх трудящих в управлінні державою і народним господарством; українська революція відкидає, будь-які релігії і конфесії, владу церкви, і є антирелігійної і антиклерикальної за своїм характером.

10. Завдання революційного руху:
- Об'єднання всіх лівих революційних і ліво-націоналістичних народних автономних рухів, в єдину революційну партію;
- Створення загальної програми партії і висунення основних вимог;
- Проведення спільних широкомасштабних агітаційних кампаній серед населення;
- Впровадження членів в заводські профспілки, організація страйків з висуненнями конкретних вимог;
- Підтримка іноземного пролетаріату.

Сергій Романовський


Немає коментарів:

Дописати коментар